Ghana

De KEC Stichting zet zich in voor kinderen in Ghana. Ghana is een land in het noord-westen van Afrika en telt zo'n 24 miljoen inwoners. De hoofdstad is Accra en het land wordt geregeerd als constitutionele democratie. De voertaal is Engels, maar daarnaast bestaan vele inheemse talen. De meeste bewoners zijn Christelijk, een kleine minderheid Islamitisch en daarnaast zijn er enkele traditionele religies. Ghana ligt iets boven de evenaar en daardoor heerst er een tropisch klimaat, waardoor het meestal erg heet en droog is. De inwoners leven vooral van de cacaoteelt en de verwerking en export daarvan.

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Ghana 28,5% van de bevolking onder de armoedegrens. Het land wordt gezien als ontwikkelingsland en heeft verschillende financiële problemen. Het grooste probleem is de afhankelijkheid van de export van cacao. Onderwijs is gratis, maar doordat veel kinderen op het land moeten werken om met hun gezin rond te komen gaan maar weinig kinderen naar school, waardoor ze later weinig mogelijkheden hebben. Daarnaast zijn de scholen slecht bereikbaar, primitief en de educatie slecht.

Kinderen zijn de toekomst. Door hen te steunen en te begeleiden willen wij een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Kinderen hebben begeleiding nodig om op te kunnen groeien tot een stabiele persoonlijkheid met besef van normen en waarden. Alleen dan kunnen ze een positieve invloed leveren op de ontwikkeling van de samenleving. De ontwikkeling van veel kinderen wordt op dit moment beïnvloed door een corrupte omgeving waarin veel geweld plaatsvindt. In de maatschappij vinden ze vaak moeilijk hun plek.

Daarom moeten we zorgen dat alle kinderen naar een goede school kunnen en een toekomst krijgen, zodat zij de maatschappij kunnen verbeteren!

Foto's

pix pix pix pix pix pix

Projecten

De KEC Stichting zet zich in voor Onderwijs en Veiligheid voor kansarme kinderen in Ghana. We proberen educatie in Ghana te verbeteren en voor iederen beschikbaar te stellen. We zorgen voor de middelen en verstrekken eerste levensbehoeften. Daarnaast bieden we onderdak aan weeskinderen. Lees meer

Steun ons!

foto

Wij kunnen deze projecten niet realiseren zonder úw steun! U kunt nu direct iets doen, en zorgen voor onderwijs en veiligheid in Ghana! Hoe? Door donateur, lid of vrijwilliger te worden. Samen met ons geeft u zo deze kinderen een kans...
Meer informatie