De KEC Stichting

De KEC stichting is een non-profit organisatie die zich inzet voor weeskinderen om hen op het rechte pad te houden. Deze stichting is opgericht door dhr. Isaac Adu Opoku. Hij helpt al jaren kinderen in Afrika die door omstandigheden bedreigd worden in hun ontwikkeling. Het leven voor weeskinderen in ontwikkelingslanden is hard. Deze kinderen worden veelvuldig geconfronteerd met misbruik, corruptie en geweld. Daarom is het heel belangrijk om deze kinderen de helpende hand te bieden. Naast onderwijs willen wij deze kinderen ook onderdak en eten verschaffen waardoor aan de basisbehoeften wordt voldaan. Wat voor onze stichting heel belangrijk is dat wij deze kinderen naast opleiding ook normen en waarden bij willen brengen, waardoor zij later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Dhr. Isaac Adu Opoku leeft al jaren in Nederland. Vanuit West-Europa keek hij vol bewondering naar de opbouw van de samenleving: de democratie, het sociale vangnet en hoe er in Europese landen met sociaal zwakkere in de samenleving wordt omgegaan. Jaren droomde hij er van om deze kennis in te zetten in zijn geboorteland Ghana. Er zijn grote verschillen. Verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen worden weggestopt, verstoten of zelfs vermoord. Voorlichting is nodig om onschuldige kinderen te kunnen helpen. Dhr. Adu Opoku vormt in eigen persoon een brug. Hij heeft veel contacten in zowel de Nederlandse samenleving als binnen de aanwezige Ghanese gemeenschap. Door zijn overtuigingskracht en geestdrift luisteren mensen.

Deze kracht wil hij dolgraag gebruiken in Afrikaanse landen. Het geven van een voorbeeld, voorlichting met medewerking van landgenoten!

Vanuit de samenleving zelf een inhoudelijke verandering tot stand brengen

Foto's

pix pix pix pix pix pix

Projecten

De KEC Stichting zet zich in voor Onderwijs en Veiligheid voor kansarme kinderen in Ghana. We proberen educatie in Ghana te verbeteren en voor iederen beschikbaar te stellen. We zorgen voor de middelen en verstrekken eerste levensbehoeften. Daarnaast bieden we onderdak aan weeskinderen. Lees meer

Steun ons!

foto

Wij kunnen deze projecten niet realiseren zonder úw steun! U kunt nu direct iets doen, en zorgen voor onderwijs en veiligheid in Ghana! Hoe? Door donateur, lid of vrijwilliger te worden. Samen met ons geeft u zo deze kinderen een kans...
Meer informatie